Oferte Last minute
Sugestii de vacanta
» Sugestii de vacantaLast Minute
» City Break - Orase europene

Tarife de la 155 /pers, cazare 3 nopti, mic dejun. Avion si taxe incluse!


» Dubai-avion din Cluj/Buc/Budapesta
Hotel Occidental IMPZ Dubai 4*
de la 515
/pers/7 nopti/ MD.
Tarif cu toate taxele incluse!

» Wellness Ungaria-transport individual
Hotel Achat 4*, Budapesta
de la 155
/pers/3 nopti/ MD.

» Tenerife - avion din Bud/Buc/Munchen

Hotel Hovima Jardin Caleta 3*

de la 550 /pers.7 nopti,HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Gran Canaria - avion din Budapesta/Viena/Germania

Hotel Bull Astoria 3*, Las Palmas

de la  580 /pers. 7 nopti, HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maroc - avion din Orase Europene
Hotel Kenzy Europa 4*
de al 565/pers/7 nopti ALL
Tarif cu toate taxele incluse!


» Egipt-avion din Cluj/Bucuresti/ Budapesta
Hotel Grand Resort 4*
de la 395
/7 nopti/ ALL.
Tarif cu toate taxele incluse!


Oferte Sejururi Exotice 2019
» THAILANDA


Tarif: de la 870 euro/pers/taxe incluse

Hotel 4*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


» REPUBLICA DOMINICANA


Tarif: de la 950 euro/pers/taxe incluse

Hotel 3*, cazare 7 nopti/ all inclusive.
Tarif cu toate taxele incluse!


» Ins. Capului Verde
 
Tarif: de la 680 euro/pers/taxe incluse
Hotel Dunas de Sal 4*, cazare 7 nopti/MD.
Tarif cu toate taxele incluse!» Sri Lanka


Tarif: de la 785 euro/pers taxe incluse

Hotel 3*+, cazare 7 nopti/ demipensiune.

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!


» Maldive

Tarif: de la 1195 euro/pers
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/demipensiune
Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!

City Break Europa

 / 

Germania-Berlin


Berlin este un oraș-stat, capitala Germaniei, fiind cel mai mare oraș al țării fiind în același timp și unul din cele 16 landuri federale, având guvern de land propriu, numit „Senat", prim-ministru (de land), constituție proprie și alte prerogative ale unui stat . Este traversat de râurile Spree și Havel. Berlinul nu are doar un centru in care sa fie concentrate toate atractiile turistice ci in Berlin acestea sunt raspandite prin tot orasul. Un adevarat centrul istoric al Berlinului ar putea fi in partea de est a orasului. Probabil obiectivul turistic cel mai emblematic este Poarta Brandenburg, locul unde s-au desfasurat toate manifestarile de dupa caderea zidului Berlinului din 1989. Si Alexanderplatz este o alta atractie, o piata plina de viata unde exista si un turn TV inalt de 365 de metri, cea mai inalta structura din Berlin.

Galerie fotoHotel Econtel 3*

City Break Berlin

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti

Masa: fara masa

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la19 euro

DETALII
 
Hotel Ibis Merlin Messe 2*

City Break Berlin

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti

Masa: mic-dejun

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la36 euro

DETALII
 
Hotel Golden Tulip Berlin 4*

City Break Berlin

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti

Masa: fara masa

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la27 euro

DETALII
 
Hotel Mark Berlin 4*

City Break Berlin

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti

Masa: fara masa

Tarif cazare: pe pers, pe noapte, de la45 euro

DETALII
 
Hotel Best Western City Ost 3*

City Break Berlin

Transport  : avion din Cluj

Masa: mic-dejun

DETALII
 
 

Cele mai importante obiective turistice din Berlin

 

Brandenburger Tor, Poarta Brandenburg, este o poarta monumentala construita in secolul al 18-lea ca simbol al pacii. In timpul Razboiului Rece, cand poarta se afla chiar pe granita dintre Est si Vest, a devenit un simbol al unui oras divizat. De la Caderea Zidului Berlinului, Poarta Brandenburg a devenit simbolul Berlinului reunificat. Zona dezolanta din Pariser Platz din timpul razboiului rece a fost acum complet renovata si si-a recastigat foarte mult din grandoarea pe care o arata in secolul al 19-lea. Poarta Brandenburg se afla la sfarsitul celebrului bulevard berlinez, Unter den Linden. In trecut poarta a fost parte integranta din Zidul Berlinului si principala cale de acces in oras. Este singura poarta care mai exista din fostul zid.

Zidul Berlinului, care a despartit orasul in doua parti, estica si vestica, a fost simbolul Razboiului Rece. Construit de guvernul Republicii Democrate Germane pentru a impiedica pe est germani sa fuga spre Germania Federala, marea parte a acestuia a fost demolata de cand granita dintre est si vest a fost deschisa in 1989. Marea majoritate a zidului a fost daramat, dar unele parti inca au ramas in picioare. Cea mai cunoscuta parte a zidului este cea cu o lungime de 1316 metri, numita Galeria estica. Aceasta se gaseste intre  Warschauer Strasse si Ostbahnhof si contine 106 picturi. Alte parti mai mici ale zidului pot fi gasite la Centrul Memorial din Bernauer Strasse, locul de unde distrugerea oficiala a Zidului a inceput, la Potsdamer Platz, la Reichstag, Invaliedenfriedhof Bornholmer Strasse, Nieder-kirchner Strasse, si Zimmerstrasse in apropiere de Checkpoint Charlie.

Reichstag, sediul Parlamentului German este unul dintre cele mai importante obiective turistice si istorice din Berlin.  Cladirea Parlamentului este in apropiere de Poarta Brandenburg si inainte de unificarea Germaniei se afla chiar in apropiarea Zidului Berlinului. Cladirea a fost construita intre 1884 si 1894, fiind finantata in principal cu bani din Franta, obtinuti in urma razboiului castigat de Prusia in 1871. Inscriptia "Dem Deutschen Volke" (Pentru poporul german) a fost adaugata mai tarziu, in anul 1916, de catre imparatul Wilhelm al II-lea. Literele din bronz au fost facute din tunuri capturate de la francezi.
La inceputul secolului al 19-lea, Alexanderplatz era una dintre cele mai tumultoase piete din intregul Berlin. Inca din Evul Mediu, Alexanderplatz era centrul orasului iar de la Reunificarea Germaniei, piata a redevenit un punct de interes principal si un obiectiv turistic important. In trecutul indepartat piata era numita Ochsenmarkt sau Piata de tauri, dar in 1805, dupa o vizita a Tarului Rusiei Alexandru I, a fost redenumita Alexanderplatz. Berlinezii se refera la aceasta piata folosind un nume mult mai usor de pronuntat - "Alex".

Insula muzeelor din Berlin a primit din partea UNESCO statutul de membru al Patrimoniului Universal. Aceasta insula a muzeelor a fost proiectata pentru a fi "un sanctuar al artei si stiintei". Cele cinci muzee care sunt incluse in Insula Muzeelor sunt localizate intre Kupfergraben si raul Spree. Acest grup extraordinar de muzee a fost inceput de Regele Frederich Wilhelm al III-lea care a facut posibila constructia Muzeului Regal in 1830 - astazi Altes Museum (Vechiul Muzeu).
Biserica Memoriala Kaiser-Wilhelm este unul dintre cele mai de seama obiective turistice din Berlin. Turnul avariat este un simbol al puterii Berlinului de a se reface dupa razboi si o amintire constanta a distrugerilor provocate de acest razboi. Biserica este situata in Breitscheidplatz, centrul Berlinului de Vest. Este inca centrul comercial al Berlinului cu strada de shopping Ku'damm si Europa Center in apropiere.
Berliner Dom este o catedrala in stil baroc construita intre 1894 si 1905. Se afla situata pe o insula de pe raul Spree, cunoscuta sub numele de Insula Muzeelor. Cladirea actuala este a treia biserica construita in aceasta locatie.
In mai 2005, la a 60-a aniversare de la rasturnarea regimului nazist si de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, orasul Berlin a inaugurat Memorialul Holocaustului, un monument menit sa comemoreze moartea a sase milioane de evrei de catre Hitler si fortele naziste.

Scloss Charlottenburg este un palat in stil baroc ce dateaza de la inceputul secolului al 18-lea si care se afla in cartierul Charlottenburg din vestul orasului. Cladirea a ars din temelii in timpul celui de-al doilea razboi mondial insa a fost complet reconstruita. Charlottenburg este cel mai mare palat din Berlin
Unul dintre cele cinci extraordinare muzee ce se gasesc pe Insula Muzeelor este Muzeul Pergamon. Este cel mai nou dintre aceste muzee, fiind deschis in 1930. Numele muzeului este dat de Altarul Pergamon, un monument enorm care ocupa o intreaga camera in muzeu.
Berliner Fernsehturm este un turn TV care se ridica la o inaltime de peste 360 de metri fata de baza sa futurista aflata in partea de sud a Alexanderplatz. Turnul este cea mai inalta structura din oras si poate fi vazut cu usurinta din orice parte a orasului
Una dintre cele mai mari gradini zoologice din lume, Zoologischer Garten din Berlin, este locul care a bine-dispus vizitatorii orasului inca de la deschiderea sa acum mai bine de 150 de ani. Deschisa pentru prima data in 1844, Gradina Zoologica din Berlin a fost construita ca un dar din partea Regelui Friedrich Wilhelm al IV-lea pentru orasul Berlin. Regele a daruit animalele din menajeria sa pentru a umple custile si habitalele deschise de la gradina proiectata de Peter Lenne.

_________________________________________________________________________________________________

  Plata prin POS la sediile noastre sau la distanta.                 

   

_________________________________________________________________________________________________


    Blog Turistic - Policlinica Cluj  Cazari Maramures - Protectia Consumatorului

Copyright © Best Trade SRL